În memoriam. Tudor Iașcenco.Social

Tudor Iașcenco, Cetățean de Onoare al or. Rezina, post-mortem

Tudor Iașcenco a primit Titlul de Cetățean de Onoare al or. Rezina, post-mortem.

În cadrul ședinței Consiliului Orășenesc Rezina, care a avut loc astăzi, 26 mai, domnului Tudor Iașcenco i-a fost acordat Titlul de Cetățean de Onoare al or. Rezina, post-mortem.

Amintim că în cadrul ședinței Consiliul Raional Rezina din 13.05.2021, președintele raionului Valeriu Ciorici nu a inclus în ordinea de zi propunerea de a conferi post-mortem, jurnalistului Tudor Iașcenco, titlul de cetățean de onoare al raionului Rezina.  

Tot atunci, președintele ședinței Leonind Balan a răspuns că subiectul dat este unul sensibil, iar domnul Tudor Iașcenco nu mai este printre noi și subiectul nu este unul de urgență. Totodată, acesta a mai adăugat că în propunere nu a fost stipulat pentru ce merite să se atribuie acest titlul și nu este clar dacă acest lucrul este necesar. 

Tudor Iașcenco s-a născut la 9 iunie 1948. În 1974 a absolvit Facultatea Filologie, secţia Jurnalism a Universității de Stat din Moldova. În anul 1995, împreună cu alți colegi, a fondat la Rezina săptămânalul regional „Cuvântul” – unul din primele ziare independente din Republica Moldova. A fost un jurnalist de vocație, devotat valorilor profesiei care nu a făcut compromisuri profesionale cu autoritățile și politicienii, un luptător înflăcărat pentru adevăr și dreptate, un activist anticorupție și unul din cei mai buni jurnaliști de investigație din țara noastră. Este autor şi co-autor a 12 culegeri de publicistică, povestiri documentare, autor și realizator al conceptului şi culegerii de interviuri „30 de întrebări de-acasă” și al culegerii „Mugurii inspirației”.

În anul 1997, domnul Tudor Iașcenco, împreună cu alți șapte colegi din presa regională și națională, au fondat Asociația Presei Independente (API) și a fost președintele API pe durata mai multor mandate. A fost membru în Consiliul de administrare al Centrului de Investigații din Republica Moldova și membru al Uniunii Jurnaliștilor Profesioniști din România, Filiala Chişinău.

Investigațiile sale au fost apreciate de sute de mii de cititori din țară și de peste hotare, iar asociațiile profesionale din domeniul mass-media i-au oferit cele mai prestigioase premii jurnalistice (peste 50 de premii la concursuri naționale de creație profesională).

Viața și activitatea profesională a domnului Tudor Iașcenco a fost și va rămâne un model de urmat pentru toți cei care l-au cunoscut, pentru întreaga comunitate jurnalistică din Moldova și pentru profesioniștii media care au învățat din experiența sa.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker