OrheiSocial

SEBN MD a acordat din nou suport pentru o educație de calitate în şcolile şi grădiniţele din Orhei

Unul dintre cei mai importanți producători de cablaje auto din Republica Moldova, „SE Bordnetze” SRL, în cadrul Proiectului „SEBN MD – suport pentru o educație de calitate”, a oferit donaţii instituţiilor cu care cooperează, transmite CURENTUL.

Pentru a supraviețui avem nevoie de susținerea TA! Susține presa independentă!

În cadrul unui eveniment organizat cu acest scop, directorul SEBN MD, Igor Corman a precizat că proiectul se implementează deja de patru ani, iar în această perioadă de suport au beneficiat 21 de instituţii (şcoli/grădiniţe). Valoarea totală a suportului acordat a ajuns la circa 550 de mii de lei.

Igor Corman a menţionat că acest proiect este o expresie a solidarităţii SEBN MD cu instituţiile implicate direct în formarea şi educarea generaţiei de mâine. „Educaţia este ceea ce defineşte prezentul, dar în special viitorul unei societăţi, a unei ţări. De aceea, este de datoria noastră să fim alături de instituţiile implicate direct în acest proces important”, a spus directorul general al SEBN MD.

Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” este una din beneficiari în cadrul Proiectului. Directorul SEBN MD, Igor Corman (în stânga) înmânează părintelui Sergiu Aga certificatul de donaţie.   

„Pentru noi, ajutorul oferit este un suport în vederea co-finanţării unui proiect de educaţie pe care-l implementăm aici, în Orhei. E vorba de un proiect european, care dezvoltă abilităţile copiilor pe anumite tematici. Peste 100 de tineri din raionul Orhei beneficiază, în cadrul a 5 incubatoare de educaţie non-formală, de activităţi ce le dezvoltă abilităţile de croitorie, antreprenoriat, medicale, literare etc. Este un suport contextual, or pentru asociaţia noastră co-finanţarea acestui proiect este deosebit de dificilă, mai ales în situaţia impusă de pandemie. Banii vor fi utilizaţi la procurarea echipamentelor pentru atelierul de croitorie, care a instruit până acum 150 de persoane din Orhei. Aceste persoane pot sau au fost deja angajate în calitate de cusătorese sau operatoare de broderii computerizate. Ceea ce avem noi reprezintă un bun exemplu de colaborare a instituţiilor, a partenerilor comunitari pentru dezvoltarea societăţii prin intermediul educaţiei.

Sigur că acest lucru ne motivează să căutăm în comunitate oamenii care îşi doresc să promoveze dezvoltarea societăţii prin educaţie. Mulţumim din tot sufletul SEBN MD, domnului director Igor Corman, tuturor celor care au contribuit la ajutorul dat”, a menţionat părintele Sergiu Aga de la Asociația Umanitara „Filantropia Creștină”.Printre beneficiari se numără Grădinițele „Clopoțel”, „Vântuleţ” şi „Curcubeu”, Liceele Teoretice „Ion Luca Caragiale” şi „Ohisifor Ghibu”, Şcoala Sportivă din Orhei, Gimnaziul „Doina și Ion Aldea-Teodorovici

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker