Social

Cobâlea se modernizează

În satul Cobâlea din raionul Şoldăneşti a fost finalizată iluminarea drumului central, fiind instalate corpuri LED. Lucrările au început anul trecut şi au fost finanţate din bugetul public naţional şi bugetul local în sumă totală de aproximativ 400 mii lei.

Pentru a supraviețui avem nevoie de susținerea TA! Susține presa independentă!

Iar recent aici a început construcţia unei porţiuni de trotuar din pavaj. Cu banii alocaţi din Fondul rutier – 298 mii lei, vor fi construiţi aproximativ 400 m2, după care va urma o altă porţiune de trotuar.   

În modernizarea localităţii se includ şi băştinaşii plecaţi din sat, care au fondat o Asociaţie. Veronica Ciubotaru, stabilită în Italia, a fost prima care a achitat taxa de membră (100 lei) şi a venit cu o donaţie de 200 € la contul Asociaţiei de băştinaşi.

 Sosită la Cobâlea pentru câteva zile, Veronica Ciubotaru a trecut pe la Primărie, unde a avut o întâlnire de suflet. Discuţia s-a axat pe dezvoltarea Asociaţiei de băştinaşi şi implicarea diasporei în proiecte de dezvoltare a satului Cobâlea. La iniţiativa Veronicăi Ciubotaru primăria a stabilit ca primul proiect cu implicarea băştinaşilor să fie restabilirea muzeului satului, susţinut şi de PNUD Moldova în cadrul proiectului Migrație şi dezvoltare locală (MiDL).

În imagine: Veronica Ciubotaru (în stânga) şi primara satului Cobâlea, Angela Ababei, au discutat despre implicarea diasporei în dezvoltarea baştinei. Sursa text şi foto: Primăria Cobâlea, Fb.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker