EvenimenteTelenești

Ploile au cauzat distrugeri drumurilor și semănăturilor la Telenești

Ploile torențiale au cauzat pagube unor suprafețe de semănături în gospodăriile din zona de stepă a raionului Telenești, ne-a comunicat Trofim Gherman, angajat al SSE Teleneşti.   

Astfel, la 14 mai, la Băneștii Vechi  au fost compromise 5 ha de bostănării (harbuz) și 5,5 ha de porumb, la  Chițcanii Vechi – 33 ha  de porumb și 80 ha de floarea-soarelui. La 15 mai 2021, ploile torențiale au distrus la Scorțeni 758 m2 de drumuri, paguba materială fiind estimată preventiv la 76 000 lei. Trei zile mai târziu, la 18 mai, același fenomen meteorologic a compromis la Scorțeni 190 ha de porumb și 110 ha de floarea-soarelui. Pagubele materiale urmează a fi stabilite, au precizat la SSE Telenești. 

Şi în republică, ploile din 22 și 23 mai au afectat mai multe sectoare de drum din șapte raioane. Astfel, partea carosabilă, acostamentul, șanțurile de evacuare a apelor și podețele de pe 12 segmente de drum au fost înnămolite.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, prejudicii au fost cauzate în raioanele Fălești, Sângerei, Cahul, Edineț, Rezina, Florești și Soroca.

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker