Politic

Consiliul Mondial Român Canada: Doar în unire e salvarea!

Consiliul Mondial Român Canada a făcut public un Apel către toate partidele politice unioniste din Republica Moldova, transmite corespondentul nostru netitular din Canada Iacob Cazacu-Istrati. 

„Noi, românii basarabeni, membri ai Consiliului Mondial Român Canada, rugăm cu deosebită insistență ca partidele unioniste, care n-au depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru înregistrarea în cursa electorală la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, să constituie un singur Bloc Electoral Unionist.

Scopul declarat al acestui Bloc electoral trebuie să fie consolidarea forțelor unioniste în Parlament, astfel încât să poată milita pentru restabilirea adevărului istoric și pentru reîntregirea țării.

Propunem crearea unui bloc electoral format din Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Unității Naționale și Mișcarea Unirea și alte partide unioniste mai mici. Acesta pare a fi un gest logic după refuzul PAS de a participa la o coaliție largă ca singura posibilitate de a conta în politică pe unii lideri politici de care este nevoie în Parlamentul RM şi care nu îşi mai pot permite să piardă trenul electoral care vine. Pentru mulţi, ultimul, poate și ultima șansă de ReÎntregire a Țării și neamului românesc. Doar în unire e salvarea!”, se spune în Apelul semnat pe15 mai 2021 de Iacob C. Istrati, Grigore Zanfir şi Leon Vârlanovici.

Apropo, Consiliul Mondial Român Canada înaintează, din partea diasporei basarabene Canada, pe dl Iacob Cazacu-Istrati, studii medicale şi pedagogice, istoric, scriitor, publicist, drept candidat pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 pe lista Alianței pentru Unirea Românilor. „Rugăm pe toți românii basarabeni să susțină candidatura domnului Iacob Cazacu-Istrati și să-și dea acordul prin semnătură”, îndeamnă Grigore Zanfir, Consiliul Mondial Român Canada într-o petiţie făcută public pe reţelele sociale.   

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker