AdvertorialeRezinaȘoldănești

Instruire pe tema achizițiilor publice pentru cetățenii din Rezina și Șoldănești

Captura de ecran din 2021 05 21 la 11.45.02

INSTRUIRE PE TEMA ACHIZIȚIILOR PUBLICE: APEL DE PARTICIPARE PENTRU CETĂȚENI ȘI CETĂȚENE DIN RAIONUL REZINA ȘI ȘOLDĂNEȘTI.

Asociația Obștească Comunități Active pentru Democrație Participativă organizează, pentru cetățeni și cetățene active din raioanele Șoldănești și Rezina o serie de 3 instruiri pe tema transparența administrației publice și a achizițiilor publice la nivel local.
Instruirile se vor desfășura în luna iunie, în format de întîlnire fizică și on-line.

Aceste instruiri îi vor ajuta pe participanți și participante să înțeleagă mai bine procesul bugetar local, felul în care autoritățile planifică și cheltuie banii publici din localitate, modurile în care cetățenii și grupurile de cetățeni din localități pot participa și influența procesul decizional local.

Instruirile vor aborda următoarele domenii:

  • transparență decizională (norme și legi privind accesul la informație, transparență).
  • achiziții publice (tipuri de achiziții, planificarea și monitorizarea achizițiilor la nivel local).
  • buget local (procesul bugetar local

La sfîrșitul proiectului participanții/participantele vor efectua monitorizarea achizițiilor publice, a transparenței decizionale și a bugetului local în localitățile lor.

Instruirile se vor desfășura în limba română.

Cetățenii/cetățenele care doresc să participe la instruiri sînt rugați să trimită un mesaj de intenție la adresa electronică: info@cadp.md

Înregistrările sunt acceptate până la data de 1 iunie 2021.

Detalii proiect: http://activi.cadp.md/

Notă: În funcție de evoluția situației pandemice din țară, Asociația va revizui formatul instruirilor.

AO CADP este o organizație non-profit, ce are misiunea de a facilita participarea cetățenilor în procesul decizional la nivel local și central.

AO Comunități Active pentru Democrație Participativă este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Universitatea Populară a Cetățenilor Activi” în raioanele Șoldănești și Rezina.   

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER și AO ADR “Habitat”.

Captura de ecran din 2021 05 21 la 11.44.53
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker