Politic

Moldova, Ucraina și Georgia își unesc forțele pentru integrarea europeană

Un memorandum trilateral a fost semnat la Kiev de miniștrii de externe ai Moldovei, Ucrainei și Georgiei. Documentul are drept scop consolidarea eforturilor celor trei state în privința integrării europene. Șefii diplomațiilor țărilor semnatare spun că inițiativa este una inedită și că este o decizie oportună care va ajuta cele trei state să avanseze mai eficient pe calea integrării europene. 

Memorandumul prevede organizarea consultărilor pe tema integrării europene între ministerele de externe, inițiative diplomatice comune și dialog cu instituțiile UE, precum și poziții coordonate în cadrul Parteneriatului Estic. 

„Cele trei țări ale noastre au multe lucruri în comun, dar un loc special aparține în mod clar aspirațiilor și ambițiilor europene ale Moldovei, Georgiei și Ucrainei. Cu siguranță, fiecare dintre cele trei țări are punctele și interesele sale specifice pe agenda cu Uniunea Europeană și vom continua să le discutăm la nivel bilateral, dar, în același timp, vom coopera în acele chestiuni în care vedem o valoare adăugată în eforturile trilaterale”, a declarat ministrul interimar de Externe al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi. 

Menționăm că Moldova, Georgia și Ucraina, alături de Armenia, Azerbaidjan și Belarus fac parte din Parteneriatul Estic, care are drept obiectiv consolidarea asocierii politice și a integrării economice a celor șase țări partenere din Europa de Est și Caucazul de Sud.

Sursa: Agora.md

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker