Evenimente

API a câştigat un proces de judecată cu „Poşta Moldovei” care a refuzat să ofere informații de interes public

De Ziua Internațională pentru Acces Universal la Informație, 28 septembrie, Asociaţia Presei Independente (API) a câştigat în prima instanță un proces de judecată cu Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei”, care a refuzat să ofere informaţia referitoare la tenderele organizate pe parcursul anilor 2014-2016.

În aprilie 2016, API a cerut de la ÎS „Poşta Moldovei” informaţii despre firmele care au prestat servicii de construcţie, renovare, reabilitare şi modernizare a oficiilor poştale din ţară şi despre sumele de bani care au fost investite pentru renovarea acestora în perioada ianuarie 2014 – martie 2016.

ÎS „Poşta Moldovei” a refuzat să ofere acces la informațiile solicitate, motivând că nu ar fi furnizor de informaţii publice, în conformitate cu prevederile Legii privind accesul la informaţie, informaţia cerută ar constitui secret comercial şi ar conţine date cu caracter personal.

Judecătoria Centru din municipiul Chişinău i-a dat câştig de cauză API, recunoscând că ÎS “Poşta Moldovei” a încălcat dreptul de acces la informaţie. Prin decizia sa, instanţa de fond a obligat “Poşta Moldovei” să furnizeze informaţia solicitată.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău în decurs de 30 de zile.

Sursa foto: vesti.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker