EvenimenteRezina

O minoră de 13 ani a fost violată într-un sat din raionul Rezina

Eleva în clasa a VII-a se întorcea de la şcoală pe 12 mai 2021. Copila a fost ademenită de sora presupusului violator. După consumul de alcool, bărbatul de 27 de ani a abuzat sexual fata.

Expertiza a confirmat faptul violului. Victima este acasă şi nu a beneficiat de asistenţă psihologică după abuz, ne-au comunicat oamenii legii din Rezina.

De ce oare la o săptămână după abuz, poliția nu emite un comunicat așa cum se face despre campaniile pompoase antiviolență, iar doctorii și comisiile raionale de profil din Rezina nu cunosc nimic despre acest viol? De ce fata nu a fost asistată de un psiholog? De ce oamenii din sat ne scriu că violatori au fost 3, în timp ce poliția declară doar un abuzator?

Presa nu trebuie să cerșească aceste date de la stat, statul trebuie să le comunice presei ca să se conecteze toți actorii pentru ajutor, dacă doriți servicii publice de calitate. 

Ori facem statisticile frumoase? 

Iată care e reacţia autorităţilor locale la cinci zile de la viol:

  • Şeful Direcţiei Asistenţă socială şi Protecţie a Familiei din raionul Rezina, Boris Artin: nu ştiu despre aşa caz.
  • Asistenta socială din sat: nu pot da informaţii.
  • Şefa Direcţiei Învăţământ, Lilia Lazari, nu răspunde la telefon.
  • Primarul satului: nu ştiu (este în concediu).
  • Poliţia din Rezina confirmă violul, anunţă un singur abuzator.
  • Secretarul primăriei (autoritate tutelară locală): erau 3 abuzatori. Victima este copil cu grad de dizabilitate… Copila a fost legată, ochii legaţi, să nu vadă violatorii. Vecinii au chemat poliţia, auzind strigătele fetei, care cerea ajutor.

Angela Zaharova, ELITA TV , Facebook   

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker