SocialTelenești

Verdict pentru tânărul care a abuzat sexual o minoră

Verdict pentru tânărul care a abuzat sexual o minoră.

Un tânăr din raionul Telenești a fost condamnat la 11 ani de detenție în penitenciar de tip închis, pentru că a răpit o minoră în vârstă de opt ani, în timpul când se întorcea de la școală, după care a întreprins în privința acesteia acțiuni perverse.

Investigațiile procurorilor au demarat în luna februarie 2021, după ce mama minorei a sesizat organele de drept despre acțiunile comise de către acesta. Bărbatul a fost acuzat că, profitând de imposibilitatea victimei minore de a se apăra și de a-și exprima voința, datorate vârstei fragede, prin constrângere fizică și psihică și-a satisfăcut pofta sexuală prin acțiuni perverse. Fiind audiată în condiții speciale, victima minoră a confirmat acțiunile inculpatului. Făptuitorul a fost reținut, iar ulterior arestat, recunoscând vina în comiterea faptelor imputate. Cercetările procurorilor s-au încheiat cu trimiterea cauzei penale în instanța de judecată.

Suntem la datorie 24/24, investim zilnic în jurnalismul de calitate: suflet, cunoștințe, muncă, resurse, pentru a informa corect, echidistant fiecare cititor în parte. Pentru a supraviețui avem nevoie și de ajutorul comunității CUVÂNTUL. Vrei să încerci să o faci împreună cu noi?

          Pentru răpirea minorei, inculpatului în vârstă de 19 ani i-a fost stabilită o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 4 ani, iar pentru acțiuni violente cu caracter sexual acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani. Pentru ambele infracțiuni instanța de judecată i-a stabilit inculpatului o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 11 ani.

       La aplicarea pedepsei, instanța de judecată i-a redus inculpatului limitele sancțiunilor prevăzute de Codul penal pentru infracțiunile săvârșite, deoarece potrivit legii beneficiază de această măsură de clemență persoanele care nu au împlinit vârsta de 21 de ani, precum și cele care la judecarea cauzei recunosc faptele indicate în rechizitoriu.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker