PoliticRezina

Consilierii socialiști dictează reguli la şedința Consiliului Orășenesc Rezina

Suntem la datorie 24/24, investim zilnic în jurnalismul de calitate: suflet, cunoștințe, muncă, resurse, pentru a informa corect, echidistant fiecare cititor în parte. Pentru a supraviețui avem nevoie și de ajutorul comunității CUVÂNTUL. Vrei să încerci să o faci împreună cu noi?

Consilierii socialiști dictează reguli la şedința Consiliului Orășenesc Rezina.

Marți, 18 mai, consilierii orăşeneşti de Rezina s-au întrunit din nou în şedinţă. Consilierii socialiști au exclus mai multe chestiuni de pe ordinea de azi.  Petru Anghel le-a propus consilierilor să nu se întrunească în ședințe timp de 6 luni, pentru a putea dizolva actualul Consiliu orășenesc, întrucât „ceea ce se face în prezent la ședințele consiliului este o bătăie de joc față de cetățeni și dreptul lor de a alege oameni în consiliu”. 

Ca răspuns la acțiunile socialiștilor, consilierul Victor Cibotari a părăsit ședința și a rugat secretara să-l excludă de pe lista participanților. 
Consilierii PSRM au abordat doar chestiunile privind acordarea terenurilor pentru construcția locuințelor și cea privind înaintarea cererii de chemare în judecată împotriva SRL „BagserService”, conducător Bagrin Serghei, privind înlăturarea obstacolelor în folosirea terenului proprietate publică din str. Șciusev și desemnarea reprezentantului consiliului orășenesc în instanțele de judecată. Liderul PAS, Serghei Bagrin, nu a fost prezent în sală.

 Astfel, consilierii PSRM au exclus de pe agenda ședinței așa chestiuni precum: 
1. „Cu privire la acordarea dlui Tudor Iașcenco, post mortem, a titlului „Cetățean de Onoare al orașului Rezina”.
2. „Cu privire la acordarea ajutorului financiar unic cetăţenilor din teritoriul administrat”. 
3. „Cu privire la acordul de primire în proprietatea orașului a bunului imobil cu nr. cadastral 6701210.016”.
4. „Cu privire la acordul de primire în proprietatea orașului a bunului mobil”.
5. „Cu privire la acordul de primire în proprietatea orașului a unor bunuri materiale”.
6. „Cu privire la acceptarea donației”.
7. „Cu privire la schimbarea locatarului apartamentului nr. 23 din or. Rezina, str. Păcii, nr. 69”
8. „Cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Bibliotecii-muzeu de istorie, literatură și etnografie orașul Rezina, a statului, structurii și efectivului de unități”.
9. „Privind desemnarea membrilor în comisiile de cenzori ale întreprinderilor municipale „Servicii Comunal-Locative Rezina” și „Piața comercială a or. Rezina”.
10. „Cu privire la revocarea membrilor Consiliilor de administrație ale ÎM ”Servicii Comunal Locative Rezina” și ÎM „Piața comercială a or. Rezina”. 
11. „Privind desemnarea consiliilor de administrație la întreprinderile municipale din subordine”.
12. „Cu privire la expunerea la licitaţie publică de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile din or. Rezina, str. 27 August 1989, nr. 64”.

Pentru a exclude aceste chestiuni din agendă, 12 consilieri au votat pro, 6 împotrivă, iar unul s-a abținut de la vot. 


Anton Zabelinschi

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker