PoliticRezina

Ședința Consiliului Orășenesc Rezina de azi a fost boicotată de consilierii PAS și PSRM

Noi muncim câte 12 ore pe zi pentru ați livra ȚIE doza zilnică de știri veridice și independente. Susține echipa printr-o donație pentru ca noi să putem continua misiunea nobilă de informare a cetățenilor!

Ședința Consiliului Orășenesc Rezina de azi a fost boicotată de consilierii PAS și PSRM.

Astăzi, 14 mai, urma să aibă loc ședința Consiliului Orășenesc Rezina”,  unde trebuiau să fie discutate și votate 91 de chestiuni de pe ordinea de zi. Trebuiau, dar nu au fost. Consilierii PAS și PSRM au boicotat ședința și nu s-au prezentat, iar motivul anunțat a fost: consilierii ”nu sunt pregătiți pentru ședință”. 

Ședința era una ordinară, planificată din timp, iar pentru pregătire consilierii locali au avut la dispoziție mai mult de 15 zile. 

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Orășenesc din 14.05.2021 includea inclusiv următoarele chestiuni:

  • ”Cu privire la acordarea dlui Tudor Iașcenco, post mortem, a titlului ”Cetățean de onoare al orașului Rezina”.
  •  ”Cu privire la acordarea ajutorului financiar unic cetățenilor din teritoriul administrat”.
  • ”Cu privire la înaintarea cererii de chemare în judecată împotriva SRL ”Bagser Service”, conducător Bagrin Serghei, privind înlăturarea obstacolelor în folosirea terenului  proprietate publică din str. Sciusev.”
  • ”Cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Bibliotecii-muzeu de istorie, literatură și etnografie din orașul Rezina”.
  • ”Privind desemnarea membrilor în comisiile de cenzori ale întreprinderilor municipale ”Servicii Comunal-Locative Rezina” și Î.M. ”Piața Comercială a or. Rezina.” 

Aleșii prezenți în sală au fost indignați de absența consilierilor, iar primarul or. Rezina, Simion Tatarov, a declarat că e timpul de scos măștile de pe fața unor consilieri pentru ca cetățenii să știe pe cine au votat. Conform spuselor domnului Tatarov, consilierii PAS și PSRM au lipsit de la ședință pentru că pe ordinea de zi erau chestiuni incomode pentru ei precum ”Acordarea titlului de cetățean de onoare al or. Rezina dlui Tudor Iașcenco, post-mortem, și ”Cu privire la înaintarea cererii de chemare în judecată împotriva SRL ”Bagser Service”, conducător Bagrin Serghei, privind înlăturarea obstacolelor în folosirea terenului  proprietate publică din str. Sciusev.”

Consilierul Victor Cibotari, de asemenea, a remarcat iresponsabilitatea consilierilor locali, iar motivul principal de absență al consilierilor PSRM, conform părerii domnului Cibotari, a fost legat de acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului Rezina dlui Tudor Iașcenco.”

Anton Zabelinschi

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker