SocialTelenești

Cântecul pascal a luminat festivalul folcloric raional ”De la lume adunate”

Pe 3 și 4 mai, de Sfânta sărbătoare a Învierii, s-a desfășurat Festivalul raional folcloric „De la lume adunate”, organizat tradițional de către Secția Cultură, Tineret și Sport Telenești cu suportul financiar al Consiliului Raional.

Cantecul pascal
    În imagini: Evoluiază artiştii amatori din s. Ineşti. 

Ediția acestui an a adunat cele mai frumoase cântece religioase pascale, din diferite localități ale raionului, interpretate de formațiile artistice de amatori cu titlul „model”. 

Festivalul a avut un aspect mai deosebit, deoarece a fost găzduit de 16 lăcașuri sfinte din raion. Fiecare colectiv a evoluat la biserica din localitatea sa, în incintă sau în aer liber, interpretând minunate cântece pascale. 

Nu au lipsit nici expozițiile de ouă încondeiate și produse culinare Pascale, care nu lipsesc de la masa tradițională de Paște.

La eveniment a fost prezentă președinta raionului,  Mariana Ombun și vicepreședintele Alexandru Tăburceanu. Celor 17 formații artistice participante din localitățile Bogzești, Budăi, Hirișeni, Ciulucani, Telenești, Inești, Verejeni, Sărătenii Vechi, Brânzenii Noi, Căzănești, Scorțeni, Chiștelnița, Țânțăreni, Chițcanii Vechi, Văsieni și Suhuluceni le-au fost oferite diplome pentru contribuția valoroasă în promovarea valorilor creștine și câte un premiu bănesc.

Pavel Casian, șeful Secției Cultură, Tineret și Sport, a adus mulțumiri tuturor colectivelor pentru aport și colaborare în desfășurarea acestui eveniment de suflet, blagocinului de Telenești, Marian Boldescu și tuturor fețelor bisericești, ale căror lăcașuri sfinte au găzduit festivalul, primarilor care au fost prezenți. Nu a fost ușor să organizăm în condiți ide pandemie un asemenea festival, devenit tradiție. Dar am reușit sa   se respecte toate rigorile de protecție. A fost un eveniment ce ne determină ca neam, prin care ținem aprinsă făclia tradițiilor și obiceiurilor Sfintelor Sărbători Pascale, lăsate de străbuni, a menționat dl Casian.

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker