SocialTelenești

9 Mai la Telenești

Ziua de 9 Mai a fost marcată la Telenești cu un mi-ting şi depuneri de flori la Memorialul eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

Această zi a prins contur sub o conotație dublă și se referă la data în care aliații au obținut victorie asupra Germaniei naziste, punând astfel capăt celei mai distrugătoare conflagrații din istoria Europei. Ghidați de apropierea țării noastre de standardele europene, Parlamentul Republicii Moldova a declarat ziua de 9 mai drept Ziua Victoriei și Ziua Europei. Această conotație dublă unifică popoare sub un singur simbol – cel al Păcii și Unității.  

Vicepreședinţii raionului, Alexandru Tăburceanu și Alexandru Isac, secretarul Consiliului Raional, Sergiu Lazăr, șefii subdiviziunilor Consiliului Raional, primarul orașului, Vadim Lelic, angajați ai primăriei, conducători și reprezentanți ai serviciilor desconcentrate în teritoriu,  precum și un grup de combatanți în diferite conflagraţii și locuitori s-au adunat de dimineață la mitingul de comemorare a militarilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial şi onorare a Zilei Europei. 

Chiar şi peste 76 de ani de la încheierea războiului, ecoul lui rămâne încă viu, inclusiv prin cei trei veterani de război rămași în viața din orașul Telenești și comuna Sărătenii Vechi, dar şi prin chinurile suferite de văduvele şi orfanii rămaşi în urma acelui măcel. În ajun, în semn de recunoștință, conducerea raionului i-a vizitatz pe cei 3 veterani rămași în viață – Maria Motruc şi Victor Petrocenco din Telenești și Ion Tulgara din Sărătenii Vechi, oferindu-le din partea Consiliului Raional câte un coș cu merinde și câte un ajutor financiar acordat anual de către Guvernul Republicii Moldova cu prilejul zilei de 9 Mai.

Și pentru că era în preajma Paștelor Blajinilor, un gest de atenție din partea Consiliului Raional a fost făcut pentru familiile tinerilor pompieri decedați la datorie – Gheorghe Șova din or. Telenești și Nicolae Popa din satul Verejeni. Pentru a alina puțin din durerea familiilor suferinde, președinta raionului, Mariana Ombun, a decis să viziteze și aceste două mame pentru a le aduce câte un coș cu merinde în semn de solidaritate față de pierderea irecuperabilă.

Diana Ungur, funcționară la CR Telenești

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker