Evenimente

Sute de oameni din Chișinău, Orhei, Criuleni și din alte raioane ale țării s-au adunat ieri pentru a marca ”Ziua Victoriei”

Noi muncim câte 12 ore pe zi pentru ați livra ȚIE doza zilnică de știri veridice și independente. Susține echipa printr-o donație pentru ca noi să putem continua misiunea nobilă de informare a cetățenilor!

Sute de oameni din Chișinău, Orhei, Criuleni și din alte raioane ale țării s-au adunat ieri, 9 mai, pentru a marca ”Ziua Victoriei.”

La Chișinău a fost organizat Marșul ”Regimentul Nemuritor”, în frunte cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. Marșul a pornit din Piața Marii Adunări Naționale spre Complexul Memorial ”Eternitate”, iar la eveniment au fost prezenți zeci de oameni, puțini dintre ei au respectat însă distanța fizică de cel puțin 1 m sau au purtat măști de protecție.

„Astăzi marcăm Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei! Cu prilejul acestei sărbători, împreună cu Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului, am participat la „Marșul Memoriei”, care a început din Piața Marii Adunări Naționale până la Complexul Memorial „Eternitate”, a spus Igor Dodon. 

Foto: Igor Dodon/ Facebook

Asemenea marșuri au fost organizate și în raionul Orhei, Hâncești, Criuleni, Florești, Sângerei și altele.

 Sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial a avut loc pe 2 septembrie 1945, odată cu capitularea oficială a Imperiului Japonez. Potrivit datelor oficiale, 268 de mii de de moldoveni au participat în luptele celui de-al doilea Război Mondial. Dintre aceștia, aproximativ 69 400 de mii nu s-au mai întors de la război. 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker