Economie

Cum se vor desfăşura controalele în perioada post-moratoriu

Un ordin semnat de viceprim-ministrul Octavian Calmâc, ministru al Economiei, stabilește că în perioada 3 octombrie – 3 noiembrie, instituțiile de control din subordinea Ministerului Economiei, vor decide efectuarea controalelor de stat în baza criteriilor de risc, fără ieșire la fața locului unde se desfăşoară activităţile. 

Ordinul mai stabilește că autoritățile abilitate cu funcții de control vor adopta decizii privind efectuarea controlului de stat la fața locului doar dacă dețin informații veridice, susținute prin probe, despre existența unui pericol iminent pentru viața și sănătatea populației, pentru securitatea economică a statului.

Controlorii se vor focusa preponderent asupra acțiunilor de consultare și înaintare a recomandărilor persoanelor care desfășoară activitate de întreprinzător; organizarea activităților de evaluare/reevaluare a riscurilor de corupție și elaborarea planului de integritate; instruire, schimb de experiență etc.

Amintim, că în perioada 1 aprilie – 30 septembrie a fost anunțat moratoriul asupra controlului de stat asupra activității agenților economici. În legătură cu expirarea la 30 septembrie a moratoriului Ministerul Economiei a propus ca până la 3 noiembrie c. controalele de stat la fața locului să fie efectuate doar cu titlu de excepție, relatează serviciul de informare al ME.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker