Social

Echipamente de ultimă generație vor fi folosite în predare în școlile profesional-tehnice din Moldova

Echipamente de ultimă generație, inclusiv ochelari VR, vor fi folosite în premieră în predarea educației pentru o viață sănătoasă în școlile profesional-tehnice din Moldova.

Tehnică IT performantă a fost distribuită către 12 colegii, centre de excelență și școli profesionale. Instituțiile au primit 65 de tablete, 13 laptopuri, 13 televizoare HD, 13 imprimante color, 13 ochelari VR (realitate virtuală) și 13 console de joc. Echipamentul va servi ca suport pentru profesorii cursului „Decizii pentru un mod sănătos de viață” în organizarea lecțiilor într-un mod mai atractiv pentru tineri și la îmbunătățirea performanței lor, inclusiv în timpul pandemiei COVID-19.  

Echipamente de ultimă generație vor fi folosite în predare în școlile profesional-tehnice din Moldova

Acest echipament este foarte binevenit, permițându-ne să oferim elevilor din învățământul profesional tehnic acces continuu la educație în timpul pandemiei și de asemenea suntem siguri ca va avea impact pozitiv asupra mai multor generații de elevi. Le suntem recunoscători partenerilor noștri pentru sprijinul lor continuu acordat instituțiilor ÎPT din Moldova ”, a declarat ministrul Educaţiei, Culturii și Cercetării Lilia Pogolşa.

Noi muncim câte 12 ore pe zi pentru ați livra ȚIE doza zilnică de știri veridice și independente. Susține echipa printr-o donație pentru ca noi să putem continua misiunea nobilă de informare a cetățenilor!

Echipamentul va completa sălile de clasă prietenoase tinerilor, inaugurate la începutul acestui an și va permite desfășurarea lecțiilor într-un mod mai interactiv. O noutate pentru școlile ÎPT o reprezintă ochelarii VR, care vor fi folosiți în premieră pentru a organiza activități educaționale interesante pentru elevi, de exemplu, exerciții experimentale de prevenire a violenței și încurajarea alegerilor sănătoase.

De asemenea, profesorii cursului „Decizii pentru un mod sănătos de viață”, principalul curs care oferă educație pentru viață, au primit un set de materiale educaționale create și adaptate pentru fiecare lecție a cursului și un nou joc educațional pentru adolescenți și tineri despre prevenirea violenței și sănătatea reproductivă, care vor fi utile în lucrul lor cu elevii.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker