OrheiRezinaSocial

Numărul alegătorilor din Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești este în continuă scădere

Comisia Electorală Centrală a publicat ieri, 4 mai, numărul alegătorilor înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor.

Conform celor de la CEC, numărul de alegători în raionul Rezina este de 37.762 persoane, raionul Șoldănești are 32.240 de persoane, raionul Telenești 55.027 de persoane, iar pe primul loc se află raionul Orhei, cu 98.844 de persoane.

Cifra înregistrată în Rezina este în scădere comparativ cu numărul alegătorilor care au fost înscriși în liste înainte de alegerile prezidențiale din toamna anului 2020. Astfel, pe 8 octombrie 2020, CEC a declarat că în raionul Rezina erau înregistrate 38.091 de persoane, cu 329 de persoane mai mult decât în prezent.

Susține presa independentă și libertatea CUVÂNTUL-ui printr-o donație!

O scădere a numărului alegătorilor poate fi observată și în raionul Orhei, unde în toamna anului 2020 erau înscrise 99.333 de persoane, iar acum sunt 98.8444. Alegerile parlamentare din 2019 au adus la urne 47,3 mii de alegători.

Raionul Șoldănești și Telenești înregistrează de asemenea o cifră mai mică de alegători înscriși față de anul trecut. În 2020, în raionul Șoldănești erau înregistrați 32.604 de votanți, iar la Telenești-55.414.

Amintim că alegerile parlamentare anticipate din acest an vor avea loc pe 11 iulie.

Anton Zabelinschi

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker