Electorala 2016: Voteaza informat

În raionul Şoldăneşti sunt aşteptaţi la urne peste 33 de mii de alegători

La Şoldăneşti, pregătirile pentru alegerile prezidenţiale sunt în toi. În raion au fost constituite 33 de birouri de votare, cu unul mai puţin decât la alegerile precedente. Asta pentru că în satul Răspopeni va fi unul şi nu două birouri electorale.

Potrivit Liubei Vidraşcu, preşedinta Consiliului electoral al circumscripţiei electorale raionale nr. 31, în raionul Şoldăneşti, conform listelor oficiale, la 30 octombrie, la urnele de vot sunt aşteptaţi peste 33 mii de alegători. Cele mai multe secţii de votare nu vor fi în oraşul Şoldăneşti, aşa cum era anterior, ci în comuna Cotiujenii Mari, unde au fost formate 4 birouri de votare: două în satul de reşedinţă şi câte una în satele Cuşelăuca şi Gara Cobâlii. Locuitorii cătunului Odaia vor merge să voteze preşedintele la oficiul electoral din satul Alcedar. În Şoldăneşti vor fi trei birouri de votare. Aici, potrivit datelor oferite la primăria oraşului, erau înregistraţi 7 500 de locuitori. În listele electorale însă figurează 6 471 de alegători.

Potrivit Liubei Vidraşcu, la alegerile locale din 2015, în raionul Şoldăneşti, în liste erau înscrişi 33550 de alegători. Din aceştia au votat doar 19294 persoane, inclusiv în listele suplimentare au fost înscrişi 262 de votanţi.

În Şoldăneşti, la secţiile de votare s-au prezentat 2830 de cetăţeni din cei 6471 înscrişi în liste.

Foto simbol: jurnal.md

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker