Social

A început vaccinarea contra COVID-19 cu Sputnik-V

În dimineața zilei de ieri, 4 mai, un lot de 39.900 de doze de vaccin anti-COVID-19 marca Sputnik-V au fost distribuite către centrele de sănătate din țară.

Potrivit autorităților din sănătate, începând cu ziua de ieri, 4 mai, a fost inițiată administrarea primei doze de vaccin.
Persoanelor imunizate le va fi eliberat certificatul de vaccinare după administrarea primei doze, cu indicarea datei, la care urmează se prezinte pentru a doua doză. În cazul vaccinului „Spuntik-V”, a doua doză se administrează la un interval de 21 de zile.

Amintim că săptămâna trecută, reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că Republica Moldova a primit 71 de mii de doze de vaccin Sputnik-V, dar nu 142 de mii așa cum a anunțat anterior Igor Dodon, serviciul de presă al parlamentului, dar și președinta Maia Sandu.

„Au fost livrate 71 000 de doze de vaccin. 40 000 au fost repartizate la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, iar 31 000 au plecat în regiunea transnistreană”, a anunțat Cristina Stratulat, consiliera pe comunicare de la Ministerul Sănătății.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 251.504.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker