Evenimente

Liga Scriitorilor Români la 10 ani de la fondare

Recent, în „Sala Armelor” de la Cercul Militar Cluj a fost marcată aniversarea a zecea de la fondarea Ligii Scriitorilor Români. La eveniment a participat şi o delegaţie a filialei Orhei a LSR în frunte cu Vasile Cocarcea, preşedintele filialei.

Potrivit dumnealui, festivitatea a fost deschisă cu un cuvânt de salut de profesoara Antonia Bodea, preşedinta cenaclului literar „Artur Silvestri”.

Al. Florin Țene, președintele național al LSR, a prezentat un succint raport de activitate a organizației, vorbind şi des-pre cele 34 de filiale din țară și diasporă, despre activitățile organizate de Liga Scriitorilor Români și realizările membrilor ei.

Cu ocazia aniversării un grup de scriitori membri ai Ligii s-au învrednicit de medalia „Virtutea literară”, cea mai înaltă distincție acordată de această asociație profesională. Printre decoraţi a fost şi Vasile Cocarcea (în imagine).

Tot în cadrul festivităţii mai mulţi membri ai Ligii au lansat lucrări literare apărute cu ocazia aniversării.

Reporter „C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker