Util

Unde putem preda medicamentele expirate şi care deşeuri nu vor fi acceptate?

Vă amintim că puteți susține redacția CUVÂNTUL printr-o variantă de donație din cele trei: Contribuitor, Fan și Patron, iar noi vom continua să vă bucurăm cu știri de calitate! Împreună putem face mai multe!

Periodic, toţi ne pomenim că avem în casă medicamente expirate. Cantităţi mari sau doar câteva pastile, injecţii, dar am citit că acestea sunt otrăvuri, iar noi le aruncăm la gunoi ori în canalizare. În ultimul timp au apărut puncte unde colectează, spre exemplu, bateriile uzate, telefoanele mobile, alte obiecte periculoase pentru mediu, pentru a fi anihilate industrial.

Ar trebui să se procedeze aşa şi cu medicamentele şi mijloacele de protecţie. Mai ales că acum volumul deşeurilor  de acest fel este enorm – ar fi bine să fie instalate nişte urne speciale pentru ele. 

Elena Moraru, Şoldăneşti

În multe state dezvoltate într-adevăr există asemenea urne, pentru a evita aruncarea medicamentelor, dispozitivelor și ambalajelor la gunoi, în mediu sau canalizare. 

În ţara noastră, însă, deocamdată este doar un agent economic care a început recent să colecteze medicamentele expirate pentru ca ulterior să le supună unui proces special de distrugere.  Este vorba de Farmacia ”Felicia”. 

Reprezentanții farmaciei au anunţat pentru tv8 că vor colecta de la cetățeni inclusiv ambalaje din plastic, precum și dispozitive medicale. Pentru siguranță, nu vor fi acceptate termometrele cu mercur, măștile și mănușile de unică folosință, precum și echipamentele de protecție împotriva Covid–19. De asemenea, nu vor fi colectate seringile, acele de la glucometre și echipamentele care au în componența lor substanțe radioactive.

Medicamentele expirate, ambalajele și dispozitivele medicale defecte pot fi colectate la următoarele adrese în municipiul Chișinău: str. Calea Ieșilor, 3/2, bd. Grigore Vieru, 13, str. Kiev, 11, bd. Dacia, 21/6, str. Ion Dumeniuc, 12.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker