Politic

Slusari face dezvăluiri privind prețurile la carburanți: În ultimii 2 ani s-a acționat concertat și la indicații politice

Prețurile la carburanți în ultimii 2 ani s-au stabilit în urma unor înțelegeri de cartel și la indicația factorilor politici, susține vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, după ce a participat la ședința Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, în cadrul căreia au fost audiați membrii Consiliului Concurenței, transmite cotidianul.md.

Slusari a declarat că a părăsit ședința Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, întrucât a refuzat să semneze pentru obligativitatea nedivulgării informației din raportul Consiliului Concurenței privind acțiunile concertate din partea unor companii petroliere.

„În 2020, când cotațiile la țiței au căzut abrupt, consumatorii din Republica Moldova au beneficiat puțin de această conjuctură și prețurile la carburanți la noi nu s-au micșorat substanțial. Mai apoi au urmat 5 majorări de prețuri într-o perioadă de 3 luni cu sume exorbitante. Chiar dacă în ultima lună cotațiile petrolului s-au diminuat semnificativ.

Citind raportul Consiliului Concurenței, înțelegi cum au acționat concertat câteva companii petroliere în cel puțin ultimii 2 ani și că schimbările de prețuri la benzină și motorină au depins nu atât de situația pe piața petrolieră, cât de poftele petroliștilor și influența factorului politic.

Nu vreau să prejudiciez ancheta și înțeleg undeva și frica celor din Consiliul Concurenței. Dar insist ca acest raport să fie audiat în ședința plenară. Informația despre cât de nejustificat au plătit pentru carburanți cetățenii și agenții economici ar trebui cât mai rapid să devină publică”, a menționat Slusari.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker