Economie

Cheia succesului

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova cu Uniunea Europeană este cheia succesului pentru un agricultor din oraşul Şoldăneşti. Graţie partenerilor europeni, Vasile Nasu a atras din exterior în afacerea lui investiţii în sumă de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Antreprenorul recunoaşte că îi este dificil, pentru că munceşte zi şi noapte. El însă se bucură de livezile de pruni, meri, peri, de faptul că este singurul în raion care are în toamnă căpşuni, diferite verdeţuri.

Vasile Nasu are în gestiune peste 20 de ha de terenuri agricole şi susţine că semnarea Acordului de Asociere i-a oferit mai multe oportunităţi de a se afirma.

Agricultorul menţionează că a încercat să îşi dezvolte businessul prin diferite modalităţi. Pentru asta a aplicat la diverse programe de finanţare şi instruire. Dânsul a solicitat şi asistenţă specializată de la profesioniştii din domeniu.

Bărbatul susţine că odată cu dezvoltarea afacerii sale, sporeşte şi numărul angajaţilor. Dacă iniţal lucrau vreo câţiva oameni, actualmente, în activităţile întreprinderii sunt antrenate zece persoane.

Vasile Nasu spune că proiectele europene nu înseamnă doar bani, dar şi responsabilitate. Dânsul susţine că respectă condiţiile şi standardele europene.

Tânărul agricultor a precizat pentru reportera noastră că Uniunea Europeană poate fi o poartă spre îndeplinirea viselor pentru businesmanii din agricultură.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker