Evenimente

71 de mii de doze de vaccin Sputnik-V, nu 142 de mii

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că Republica Moldova a primit 71 de mii de doze de vaccin Sputnik-V, dar nu 142 de mii așa cum a anunțat anterior Igor Dodon, serviciul de presă al parlamentului, dar și președinta Maia Sandu.

De unde a pornit dezinformarea? Pe 24 aprilie, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat despre livrarea în Republica Moldova a 142 de mii de doze de vaccin Sputnik-V. Pe de altă parte, într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe de la Moscova indica un lot de 71 de mii de doze.

Pe 26 aprilie, întrebați de jurnaliști care este informația corectă, reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că, de fapt, lotul a inclus 71 de mii de doze de ser produs în Rusia.

„Au fost livrate 71 000 de doze de vaccin. 40 000 au fost repartizate la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, iar 31 000 au plecat în regiunea transnistreană”, a anunțat Cristina Stratulat, consiliera pe comunicare de la Ministerul Sănătății.

NM a solicitat o reacție din partea Carmenei Sterpu, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor, pentru un comentariu. Până la ora publicării acestei știri nu am primit un răspuns.

Susține presa independentă și libertatea Cuvântului!
Susține redacția CUVÂNTUL printr-o donație!

În capcana dezinformării a căzut și site-ul parlamentului. Svetlana Rudenco, șefa direcției comunicare a legislativului a explicat că s-a produs o confuzie din cauza declarației conducătorului delegației din Rusia.

„Pe site-ul parlamentului, în comunicatul de presă, este indicată cantitatea de vaccinuri enunțată, în cadrul ceremoniei de transmitere de la Aeroportul Internațional Chișinău, de conducătorul delegației din Federația Rusă care a însoțit lotul de vaccin. Cantitatea exactă vă rugăm să o precizați la ministerul de resort”, a comunicat Rudenco.

Și președinta țării a scris pe 24 aprilie că Moldova a recepționat 142 de mii de doze de vaccin Sputnik V.

Contactată de NM, Ninel Revenco, coordonatoarea campaniei de vaccinare din Republica Moldova, a precizat că au fost livrate 71 de mii de doze de vaccin Sputnik-V, care sunt destinate pentru vaccinarea persoanelor cu prima doză. Lotul cu cea de-a doua doză urmează a fi livrat în luna mai.

Alexei Ceban, medic epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, a declarat pentru IPN că dozele de vaccin Sputnik-V nu au fost distribuite deocamdată instituțiilor medicale întrucât nu există confirmarea de la partea rusă când exact va veni cea de-a doua doză. 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker