Politic

CC a declarat neconstituțională legea prin care SIS trece în subordinea Parlamentului, votată de PSRM, Partidul Șor și Pentru Moldova

Susține presa independentă și libertatea Cuvântului!
Susține redacția CUVÂNTUL printr-o donație!

CC a declarat neconstituțională legea prin care SIS trece în subordinea Parlamentului, votată de PSRM, Partidul Șor și Pentru Moldova.

În ședința de azi, 27 aprilie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) trece din subordinea președintelui în cea a Parlamentului votată de deputații PSRM, cei ai Partidului ȘOR și platforma parlamentară „Pentru Moldova” în luna noiembrie a anului 2020.

Sesizarea a fost depusă la CC de către deputații Platformei DA, Sergiu Litvinenco, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu.

Având în vedere sesizările înregistrate, actele și lucrările dosarului, CC hotărăște: se admit sesizările depuse de Sergiu Litvinenco, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu. Se declară neconstituțională”, a declarat președinta CC, Domnica Manole.

Amintim că în decembrie 2020, CC a suspendat legea votată de deputații PSRM, cei ai Partidului ȘOR și platforma parlamentară „Pentru Moldova” prin care Serviciul de Informații și Securitate a trecut din subordinea președintelui în cea a Parlamentului. Mai târziu, fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a promulgat legea.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker