Politic

Dodon: CC s-a transformat într-un instrument politic în mâinile unor politicieni uzurpatori

Susține presa independentă și libertatea Cuvântului!
Susține redacția CUVÂNTUL printr-o donație!

Dodon: ”CC s-a transformat într-un instrument politic în mâinile unor politicieni uzurpatori.”

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a atacat din nou printr-o postare pe pagina sa de Facebook Curtea Constituțională și decizia curții privind revocarea Domnicăi Manole din funcția de judecătoare.

”Prin ultimele sale decizii, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a confirmat ceea ce știm cu toții – această instituție s-a transformat într-un instrument politic în mâinile unor politicieni uzurpatori, fiind utilizat atunci când trebuie identificată o soluție politică, evitând prevederile Constituției. După anul 2013, în țara noastră practic a încetat să mai existe instanța judecătorească supremă.”

Totodată, Dodon afirmă că victoria partidelor din dreapta la alegerile parlamentare anticipate ar putea duce la creșterea prețurilor, prăbușirea statului moldovenesc în plan politic, majorarea vârstei de pensionare și creșterea impozitelor.

”Victoria puterilor din Occident la alegerile parlamentare anticipate ar putea duce la prăbușirea statului moldovenesc, atacul asupra valorilor ortodoxe și a celor tradiționale, închiderea instituțiilor de presă care nu sunt finanțate din granturi și fonduri occidentale, persecutarea celor care gândesc altfel. În plan social și economic, aceasta înseamnă o impunere dură a regulilor FMI și ale Băncii Mondiale: majorarea vârstei de pensionare (în anul 2020, socialiștii au redus vârsta de pensionare de la 62 de ani la 57 pentru femei și, respectiv, pentru bărbați), stoparea majorității programelor sociale, creșterea prețurilor și a impozitelor”, a scris socialistul.

Amintim că Curtea Constituțională a decis că revocarea Domnicăi Manole din funcția de judecătoare este neconstituțională.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker