RezinaSocial

10 bărbați, deținuți din Penitenciarul nr. 17 din orașul Rezina vor participa la Programul Național de Lectură

Susține presa independentă și libertatea Cuvântului!
Susține redacția CUVÂNTUL printr-o donație!

10 bărbați, deținuți din Penitenciarul nr. 17 din orașul Rezina vor participa la Programul Național LecturaCentral.

În bibliotecile publice din țară a demarat Programul Național LecturaCentral, inițiat de Biblioteca Națională a Republicii Moldova și susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Valoarea socială a programului se va amplifica și prin realizarea unui proiect special de activități reunite în inițiativa de lectură – „Citește-mi, tată, o poveste” în colaborare cu Liga Bibliotecarilor din Republica Moldova și susținut financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Grupul țintă vor fi 10 bărbați, deținuți din Penitenciarul nr. 17 din orașul Rezina și Penitenciarul nr. 3 din orașul Leova cu vârsta cuprinsă între 25-50 ani și copiii acestora. Colaborarea va avea loc între Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu”, Rezina, „Garderoba Socială” de pe lângă bibliotecă și Liga Bibliotecarilor din Republica Moldova.

Galina Davîdic, director la Biblioteca Publica ”Mihai Eminescu”, Rezina: ”Cu acceptarea și demararea acestui proiect mi s-a mai îndeplinit un vis, pe care îl doream realizat încă cu câțiva ani în urmă și discutat în câteva rânduri despre posibilități cu dna Vera Osoianu, director adjunct la BNRM.”

În funcție de evoluția pandemică, organizatorii Programului vor merge acasă la familiile deținuților, or, la bibliotecile din localitatea de baștină a deținuților, unde organizatorii vor propune copiilor deținuților să înregistreze or să asculte cărțile citite de tații lor.

Anton Zabelinschi

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker