Util

Despre candelă

Susține presa independentă și libertatea Cuvântului!
Susține redacția CUVÂNTUL printr-o donație!

„Când se arde candela în fața icoanelor Îngerul Candelei, înger păzitor, care stă mereu în casă, atât timp cât arde candela, dincolo te va întâmpina atunci când sufletul pleacă din această lume materială.

Îngerul stă atâtea zile cât ai ars candela nestinsă în casa în care o păzește și o ocrotește de orice rău, iar când sufletul tău va pleca dincolo tot atâtea zile te plimbi prin rai și ai să te îndulcești de acele bunătăți, chiar dacă tu nu ai reușit să te mântuiești cât ai trăit pe pământ și numai după ce s-au scurs zilele în care tu ai ținut candela aprinsă la icoanele din casa ta pe pământ, atunci te vei duce la locul rânduit de Dumnezeu după faptele tale în viață pe pământ.

Când ai aprins și ai ars mereu candela la icoane, 24 de ore neîntrerupt, îngerul candelei îți duce și sădește în gradina ta din Rai, ca răsplată pentru mica ta jertfă pe care ai facut-o cu atenție și cu credință, o floare din care s-a făcut uleiul, sau un pom dacă era ulei de măslin și astfel ai pregătită grădina ta în Ceruri. Încă tu fiind în viață pe pământ, dacă ai aprins candela și ai plecat de acasă și aceasta se stinge, Îngerul care veghează ca ție să nu ți se întâmple nimic rău în casă, nu pleacă, ci rămâne în continuare în casa ta, până sosești tu. Dacă văzând candela stinsă primul lucru pe care-l faci (spălându-te mai întâi pe mâini) este să aprinzi candela, îngerul nu mai pleacă, iar dacă te iei cu alte treburi și neglijezi aprinderea candelei îngerul pleacă mâhnit și revine numai după ce tu o reaprinzi.

Dacă tu ai aprins permanent candela și ai plecat de acasă lăsând-o aprinsă, chiar dacă ți s-a rânduit sfârșitul în alte împrejurări, adică se întâmplă voia Lui Dumnezeu să mori pe drumuri, sau în altă parte decât în casa ta și nu are cine să îți aprindă lumânare, cu lumina candelei îngerul te însoțește pe drumul de dincolo, se socotește deci că ai lumină și nu mori în întuneric.

Când aprinzi candela, sau pui uleiul și observi că acesta a scăzut, îți pui o dorință, te rogi și îți faci mătănii și să știi că întotdeauna se împlinește. Dumnezeu să vă binecuvânteze și Maica Domnului să vă aibă sub Sfântul Acoperământ.”

Din sfaturile părintelui pustnic Gherasim de la Sfântul Munte Athos

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker