Politic

Maia Sandu: Parlamentul a făcut o tentativă neconstituțională de a numi un alt judecător la CC

Susține presa independentă și libertatea Cuvântului!
Susține redacția CUVÂNTUL printr-o donație!

Maia Sandu: ”Parlamentul a făcut o tentativă neconstituțională de a numi un alt judecător la CC.”

După ședința de ieri a Consiliului Suprem de Securitate, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut declarații de presă. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a calificat decizia de ieri a Parlamentului drept un atac la ordinea constituțională și la independența Curții Constituționale.

”Ce s-a întâmplat în clădirea de peste drum este foarte grav. Parlamentul nu are dreptul să scoată din funcție judecătorii de la Curtea Constituțională. Parlamentul a făcut o tentativă neconstituțională de a numi un alt judecător la CC.Este un atac fără precedent la ordinea constituțională și la independența Curții Constituționale”, a scris Sandu.

Totodată, președintele țării s-a adresat și la socialiști, cărora le-a transmis că fiecare vinovat va fi pedepsit, iar acțiunile socialiștilor și celor din Partidul Șor ”au trecut de la farsa politică și iresponsabilitate la acțiuni anticonstituționale.”

”Fac apel direct la socialiști – strategia voastră de a arunca țara în haos după alegerile prezidențiale trebuie oprită. Cetățenii nu sunt ostaticii unor politicieni cu orgoliul rănit care nu se pot dezlipi de fotolii. Suveranitatea aparține cetățenilor. Frăția penalilor folosește metode banditești pentru a prelua controlul asupra instituțiilor statului. Nu le vom permite. Decizia de revocare a unui judecător al Curții Constituționale de către legislativ este ilegală și nulă, iar încercarea de a numi un alt judecător atentează la ordinea constituțională din țară. Socialiștii și deputații lui Șor au trecut de la farsa politică și iresponsabilitate la acțiuni anticonstituționale”, a conchis Maia Sandu.

Totodată, ieri, în cadrul emisiunii Bună Seara, de la Moldova 1, Maia Sandu a venit cu un mesaj direct pentru Boris Lupașcu, care a fost numit ieri, 23 aprilie, judecător de majoritatea Parlamentară.

Nu are cum să vină domnul Lupașcu pentru că Curtea Constituțională este păzită la indicația mea și, respectiv, doar persoanele care lucrează și care au fost alese într-un mod legal și constituțional pot să intre și să decidă în cadrul Curții. Domnului Lupașcu îi transmit să citească toată legislația si să înțeleagă ce răspundere poartă pentru că și-a dat acordul să participe la un act neconstituțional. El nu are imunitate parlamentară așa că la el lucrurile s-ar putea să se întâmple mai repede decât la parlamentari”, a declarat șefa statului. 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker