Politic

Președintele Comisiei de la Veneția solicită anularea deciziilor privind demiterea judecătorilor CC

Susține presa independentă și libertatea Cuvântului!
Susține redacția CUVÂNTUL printr-o donație!

Președintele Comisiei de la Veneția solicită anularea deciziilor privind demiterea judecătorilor CC.

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a solicitat Parlamentului să-și anuleze deciziile neconstituționale privind demiterea judecătorilor Curtei Constituționale.

„O decizie a Curții Constituționale care nemulțumește puterea legislativă sau executivă nu reprezintă un abuz de putere sau o decizie arbitrară. De asemenea, nici votul în favoarea unei decizii nepopulare a Curții nu reprezintă o încălcare a jurământului depus de judecătorii constituționali. Un astfel de jurământ nu este depus în beneficiul majorității politice din acel moment. Este un jurământ de susținere a Constituției, indiferent dacă acest lucru presupune dezamăgirea unei astfel de majorități”, a precizat oficialul.

Amintim că ieri, 23 aprilie, Parlamentul a anulat decizia de numire a magistratei Curții Constituționale Domnica Manole la inițiativa PSRM. La rândul său, Curtea Constituțională a suspendat hotărârile Parlamentului până la examinarea sesizării.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker