Economie

Câte zile libere vor avea bugetarii în luna mai

Susține presa independentă și libertatea Cuvântului!
Susține redacția CUVÂNTUL printr-o donație!

În ciuda faptului că în 2021, în luna mai există mai multe sărbători – Paștele ortodox, Paștele Blajinilor, 1 Mai și 9 Mai, totuși, bugetarii nu vor lucra doar două zile, pe 3 și 10 mai, deoarece alte trei sărbători legale, 1, 2 și 9 mai, cad în zile de sâmbătă și duminică. 

În acest an, 1 Mai cade într-o zi de sâmbătă. A doua zi, duminică, 2 mai și luni, 3 mai, se va sărbători prima și a doua zi de Paști, care, de asemenea, sunt zile de sărbătoare nelucrătoare. 9 Mai va fi într-o zi de duminicăn. Iar pe 10 mai, luni, moldovenii sărbătoresc Paștele Blajinilor. 

Conform Codului Muncii, dacă zilele de sărbătoare nelucrătoare coincid cu zilele de repaos săptămânal, atunci salariul mediu pentru aceste zile nu se achită. Anul trecut, din cauza epidemiei de coronavirus și a stării de urgență declarate, autoritățile au schimbat ordinea obișnuită a sărbătorilor de Paști, a weekend-urilor și vacanței.

Deocamdată nu se știe dacă se va schimba ceva în acest an, transmite noi.md.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker