EvenimenteOrhei

Salvatorii din Orhei au coborât un bărbat de la 30 de metri înălţime

Susține presa independentă și libertatea Cuvântului!
Susține redacția CUVÂNTUL printr-o donație!

Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii şi salvatorii din Orhei, Telenești, Șoldănești și Rezina au intervenit la lichidarea și prevenirea unui șir de situații de urgență.

Astfel la 12.04.2021, salvatorii din Orhei s-au deplasat în s. Bolohan, raionul Orhei, unde a fost prevenit un incendiu izbucnit la coșul de fum. Nimeni nu a avut de suferit. 

În aceeași zi pompierii din Orhei au intervenit pentru lichidarea unui focar de ardere a vegetației în s. Budăi, unde au ars circa 2 ha, iar pompierii din Telenești au intervenit pentru lichidarea unui focar de ardere a vegetației în s. Sărătenii Noi, unde au ars circa 4 ha de vegetație. Tot pe 12 aprilie, în satul Brânzeni pompierii au lichidat un incendiu izbucnit la un autoturism de model VAZ.

La data de 13.04.2021, pompierii din Orhei au intervenit pentru lichidarea unui focar de ardere a gunoiștii din s. Step-Soci.

În aceeași zi pompierii din Șoldănești au intervenit pentru lichidarea unui focar de ardere a vegetației în s. Vadul Rașcov, unde au ars circa 2 ha de vegetație, iar pompierii din Telenești au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, care a ars în proporție de 90%.

La data de 14.04.2021, pompierii din Orhei au fost solicitaţi să lichideze un focar de ardere a vegetației în municipiu, pe str. Unirii, pe o suprafaţă de circa 2 ari.

În aceeași zi pompierii din Telenești au intervenit pentru lichidarea unui focar de ardere a vegetației în s. Hirișeni, unde au ars circa 3 ha de vegetație. Iar în dimineața zilei de 15.04.2021, pompierii din Orhei au intervenit pentru lichidarea unui focar de ardere a gunoiului într-o gospodărie din s. Vatici.

În aceeași zi pompierii din Telenești au intervenit pentru salvarea unei pisici din copac, iar după miezul nopții în s. Chiștelnița pompierii din PSP Chiștelnița au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un șopron cu lemne dintr-o gospodărie. 

La 16.04.2021, salvatorii din Rezina au intervenit pentru lichidarea unui incendiu la o casă de locuit din s. Țâpova. În timpul stingerii incendiului în interior a fost depistat corpul parțial carbonizat al proprietarului în vârstă de 36 de ani.

La 17.04.2021, salvatorii din Orhei au intervenit pe str. M. Gorki, pentru deblocarea ușii la o casă de locuit, iar în interior se afla proprietarul cu o plagă tăiată la mână – victima a fost preluată de serviciul medical de urgență.

La 18.04.2021, pompierii din Orhei au intervenit pentru lichidarea unui focar de ardere a vegetației uscate pe o suprafață de 1 ha, în satul Peresecina.

În dimineața zilei de 19 aprilie angajații IGSU din orașul Orhei au fost solicitați pentru a salva un bărbat în vârstă de 59 de ani de la o înălțime de 30 de metri de pe un șantier de construcții din strada Negruzzi nr.91.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:25. Potrivit primelor informații bărbatul muncea pe o macara la o înălțime mare, iar la un moment dat s-a simțit rău și a solicitat prin stația radio ajutor de la colegii de muncă. Muncitorul a comunicat că nu este în stare să coboare și e nevoie de asistență calificată.

La fața locului pentru misiune au fost îndreptate două echipe de salvatori și pompieri, inclusiv o autoscară. Ajunși la destinație, salvatorii s-au ridicat la înălțimea de 30 metri și în maximă siguranță au coborât bărbatul la sol. Jos acesta a fost preluat de un echipaj medical, fiind internat de urgență la spitalul raional. La moment viața acestuia nu este în pericol.

Afanasie Stici, şef Serviciu prevenție, Direcța Situații Excepționale mun. Orhei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker