Social

Să promovăm buna guvernare împreună!

La „Linia verde” 080080030 cetățenii pot semnala cazurile de încălcare a principiilor bunei guvernări.

În perioada septembrie 2020 – august 2021, Asociația Presei Independente (API) desfășoară o campanie de informare și implicare civică pentru promovarea bunei guvernări. Prin intermediul acestei campanii, API promovează principiile bunei guvernări și responsabilitatea autorităților pentru gestionarea transparentă și eficientă a treburilor publice. Campania include o serie de acțiuni de monitorizare a transparenței decizionale și a achizițiilor publice, implicarea cetățenilor în activități de control asupra guvernării locale etc.

Pentru a-i încuraja pe cetățeni să semnaleze cazuri de utilizare frauduloasă a banilor publici, a neregulilor și abuzurilor în adoptarea bugetelor sau în desfășurarea achizițiilor publice, de îngrădire a accesului la informația de interes public, API deschide „Linia verde”- 080080030, cu apel gratuit de pe telefoanele fixe și mobile. „Linia verde” va fi activă în perioada 20 aprilie-15 august 2021. 

Jurnaliștii API vor verifica faptele relatate, iar în cazul confirmării acestora, vor realiza articole de analiză și investigații jurnalistice, iar autorii sesizărilor vor fi informați despre măsurile întreprinse.

Să promovăm buna guvernare împreună!

Captura de ecran din 2021 04 07 la 16.26.05 1

Acest material este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului “Responsabilitate și implicare civică pentru buna guvernare”, implementat de Asociația Presei Independente (API), în cadrul Programului de granturi “Dezvoltarea societății civile la nivel local în republica Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker