În memoriam. Tudor Iașcenco.Social

API va oferi anual „Premiul Tudor Iașcenco”

Începând cu anul 2021, Asociația Presei Independente (API) va oferi „Premiul Tudor Iașcenco” în memoria cunoscutului jurnalist Tudor Iașcenco, directorul ziarului regional „Cuvântul”, unul dintre fondatorii, primul președinte și membru de onoare al API. Premiul va fi oferit anual unuia dintre cei mai buni jurnaliști din țară care manifestă curaj și demnitate în exercitarea misiunii sale profesionale.

Acum cinci ani, în februarie 2016, domnul Tudor Iașcenco, președintele de atunci al Asociației Presei Independente, a oferit pentru prima dată un premiu personal, pe care l-a numit „Curaj + Demnitate = Reputaţie”, iar în anii următori a devenit tradiție ca președintele API să ofere un premiu special unuia din cei mai curajoși jurnaliști din țară. După decesul lui Tudor Iașcenco, Consiliul de Administrare al API a decis să redenumească premiul „Curaj + Demnitate = Reputaţie” în „Premiul Tudor Iașcenco”. Acest premiu va fi înmânat anual în cadrul Zilelor Libertății Presei unui jurnalist sau unei jurnaliste din Republica Moldova care manifestă curaj și demnitate în exercitarea misiunii sale profesionale, decizia privind laureatul sau laureata urmând să fie luată de Consiliul de Administrare API.

În anii precedenți, laureați ai premiului „Curaj + Demnitate = Reputaţie” au fost: în 2016 – jurnalistul de investigație Victor Moşneag de la „Ziarul de Gardă”, în 2017 – fotojurnalistul Constantin Grigorițăîn 2018 – jurnaliștii Ilie Gulca de la „Jurnal de Chișinău” și Viorica Tatarude la „Ziarul de Gardă”, în 2019 – jurnaliştii Svetlana Corobceanu de la „Jurnal de Chișinău” și Victor Sofroni de la Impuls TV Șoldănești, iar în 2020 premiul i-a fost oferit Rodicăi Mahu, fostă redactoră-șefă a ziarului „Jurnal de Chișinău”.

Tudor Iașcenco a fost unul dintre cei mai buni jurnaliști din Republica Moldova, director al ziarului regional independent „Cuvântul” din orașul Rezina, unul dintre fondatorii, primul președinte și membru de onoare al API, membru al Consiliului de Presă. Tudor Iașcenco a decedat la 26 martie 2021 la vârsta de 72 de ani, din cauza infecției cu coronavirus.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker