OrheiȘtiri

Președintele raionului Orhei, acționat în judecată pentru că nu emite dispoziția de numire în funcție a directoarei SR Orhei

Livrăm știri proaspete timp de 25 de ani direct pe masa ta! Susține Ziarul CUVÂNTUL printr-o donație!

Elena Palanciuc, cea care a câștigat concursul pentru funcția de directoare a Spitalului Raional Orhei, l-a acționat în judecată pe președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, pentru că acesta nu emite dispoziția de numire în funcție.

Procesul a început zilele trecute la Judecătoria Orhei, care a emis o încheiere privind atragerea în calitate de terț a contracandidatului Elenei Palanciuc, fostul deputat, Petru Știrbate.

În octombrie 2020, Ministerul Sănătății a adresat o scrisoare Consiliului Raional prin care a informat despre faptul că Elena Palanciuc a devenit câștigătoarea concursului și a solicitat să i se remită un act prin care se confirmă numirea acesteia în funcție. În noiembrie, o petiție prin care se solicita emiterea dispoziției de numire în funcție a fost adresată președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Într-un răspuns din 22 decembrie 2020, Dinu Țurcanu a menționat că a suspendat procedura de emitere a dispoziției până la soluționarea contestației depusă de Petru Știrbate. La 31 decembrie, Ministerul Sănătății a mai trimis o scrisoare Consiliului Raional Orhei prin care a solicitat repetat încheierea contractului de muncă cu câștigătoarea concursului, Elena Palanciuc.

Captura de ecran din 2021 04 15 la 17.55.56

În acțiunea sa, Elena Palanciuc solicită obligarea lui Dinu Țurcanu să emită dispoziția de numire în funcția de directoare a spitalului, încheierea contractului de muncă și achitarea venitului ratat în sumă de peste 19 mii de lei și a cheltuielilor de judecată în sumă de 5 mii de lei. Instanța a hotărât să îl atragă în proces și pe Petru Știrbate, în calitate de persoană drepturile căreia pot fi încălcate. Următoarea ședință în acest caz este programată pentru mijlocul lunii mai curent. Spitalul Raional Orhei este fondat de Consiliul Raional Orhei, care încheie contractul de muncă cu directorul instituției medicale, însă concursul pentru postul de director îl organizează Ministerul Sănătății.

Sursa
radioorhei.info
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker