Economie

Consumul de gaze în luna martie a crescut cu 48,5% față de aceeași perioadă a anului trecut

Susține presa liberă și independentă! Militează împreună cu noi pentru adevăr! Fă o donație!

Consumul de gaze în luna martie a crescut cu 48,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Volumul consumului de gaze naturale în luna martie curent a constituit 163,9 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 48,5% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2020. Totodată, potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, fața de luna februarie 2021 acest indicator a scăzut cu 21,5 milioane de metri cubi sau cca 11,6%.

Consumatorii casnici, până la data de 31 martie 2021, au plătit 94,3% din sumele facturate în anul curent, ceea ce este cu 4,1% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2020. În cazul persoanelor juridice, ponderea transferurilor a fost de 97,3%, o creștere de 1,7%.

În perioada de referință de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 505 unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de circa 4,623 milioane de lei.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale la data de 31 martie 2021 a atins cifra de 1,557 miliarde de lei și acoperă 96,9% din volumul furnizat.


Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker