PoliticRezina

Epopeea proiectului european s-a stins la Rezina definitiv, inclusiv cu susținerea consilierilor PAS

Reporterii lucrează zilnic câte 12h pentru a livra doza zilnică de știri proaspete!
Susține CUVÂNTUL printr-o donație!

Epopeea proiectului european s-a stins la Rezina definitiv, inclusiv cu susținerea consilierilor PAS.

După ce consilierii raionali de la Orhei au retras din ordinea de zi, în septembrie 2020, decizia cu privire la implementarea Proiectului European „Valorificarea patrimoniului cultural și încurajarea turismului durabil prin intermediul unei moșteniri comune a țărmurilor Dunării ca parte a unui traseu cultural”, iată că și confrații lor de la Rezina se aliază soldățește pentru a opri bănuții Europei să facă ceva constructiv în țara noastră.

Mai întâi președintele Raionului Rezina s-a eschivat mai bine de o lună să semneze acordul de parteneriat cu ceilalți 18 parteneri europeni (deși CR Rezina votase în unanimitate implementarea proiectului).

Iar după ce Primarul Simion Tatarov a încercat să preia inițiativa privind asumarea acestui proiect, a reieșit că nu doar socialiștii sunt potrivnici acestei colaborări, dar și „destoinicii apărători ai democrației” – consilierii de la PAS. Mai pui că jocurile lor de-a „Împărate, împărate – fără proiecte derulate” a inclus „recomandări ale Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat de la Orhei”, inițieri de procese de judecată și alte curajoase inițiative de ostoire a inamicului de la Vest ce vor să ne atace liniștea și cultura „tăiatului frunzelor la câini”.

Există o vagă impresie că ceea ce se întâmplă prin Parlament tare mai seamănă cu ceea ce se întâmplă la nivel local prin raioane și primării.Durerea cea mare a mea nu este în faptul că s-au pierdut careva bani, sau un proiect ce avea să aducă mici schimbări în promovarea turismului, traseului muzeistic sau inițiativelor arheologice, durerea mea imensă este că oamenii ce ne conduc nu au coloană vertebrală.

Dacă au ajuns consilierii PAS să voteze excluderea unui proiect european, dacă a ajuns unii consilieri să-mi spună că nu a înțeles de prima dată despre ce este vorba, dar că va vota cu toată dăruirea pentru un asemenea proiect în altă ședință, la fel ca și pentru Biserica Românească-i de suflet”, dar până la urmă să se opună ambelor…

Sergiu Aga

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker