Evenimente

Două spitale din capitală cu profil COVID, vor reveni la activitatea de până la pandemie

Reporterii lucrează zilnic câte 12h pentru a livra doza zilnică de știri proaspete!
Susține CUVÂNTUL printr-o donație!

Două spitale din capitală cu profil COVID, vor reveni la activitatea de până la pandemie.

Mai exact, este vorba despre Spitalul municipal de Ftiziopneumologie și blocul vechi al maternităţii din cadrul Spitalului municipal ”Gh. Paladi”.

Totodată, în alte spitale din municipiu va fi diminuat numărul de paturi predestinat pacienților infectați cu COVID-19. Decizia vine ca urmare a descreșterea cazurilor noi de infectare cu COVID-19, iar anunțul a fost făcut de Primarul capitalei, Ion Ceban.

”Din această săptămână vor ieși treptat din circuitul COVID-19:

  • – Spitalul municipal de Ftiziopneumologie (cu cele 150 paturi).
  • – Blocul vechi al maternităţii din cadrul Spitalului municipal ”Gh. Paladi” (cu cele 110 paturi).

În celelalte spitale municipale vom diminua gradual numărul de paturi. Ne dorim ca spitalele municipale, la fel treptat, să revină la profilurile de până la pandemie, unde să fie reactivate secțiile medicale specializate pentru pacienții cu maladii cronice”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Totodată, edilul capitalei a menționat că în mun. Chișinău incidența cazurilor de infecție este în continuare foarte mare, iar paturi libere în secțiile de reanimare și terapie intensivă încă nu sunt.

”În municipiul Chișinău în continuare avem o incidența mare a cazurilor de infecție cu COVID-19, chiar dacă medicii fac estimări epidemiologice optimiste.În același timp, cu regret, cazurile grave sunt foarte multe și nu avem deocamdată paturi libere în secțiile de reanimare și terapie intensivă,” a scris primarul.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker