Evenimente

Membrii unui grup criminal organizat, plasați în arest preventiv pentru trafic de anabolizante

Cinci bărbați cu vârstele cuprinse între 25 și 35 de ani au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru trafic ilicit de anabolizante în statele CSI.

Sub conducerea procurorilor, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP au documentat și deconspirat activitatea infracțională a grupului, în perioada septembrie 2020 – martie 2021, iar la începutul lui aprilie, cei cinci au fost reținuți. Bărbații au vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. Trei din aceștia sunt din Chișinău, unul din regiunea transnistreană, iar al cincilea este cetățean al Ucrainei.

Ulterior perioadei de documentare, oamenii legii au purces la percheziții efectuate la domiciliile, automobilele şi garajele membrilor grupului. Astfel, printre cele depistate și ridicate se regăsesc cantități mari de anabolizante, un laborator clandestin de producere şi ambalare a produselor anabolizante, droguri, calculatoare portabile folosite pentru administrarea magazinului de comercializare a anabolizantelor, precum și mijloace băneşti în numerar, provenite din activitatea infracţională, în valoare de zeci de mii de euro și dolari americani.

De asemenea, au fost ridicate și automobilele de lux (în valoare de aproximativ cinci milioane de lei), care ar fi fost procurate din mijloace financiare obținute pe cale infracțională, în vederea unei eventuale confiscări speciale.

Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă comisă de două sau mai multe persoane se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 10 de ani.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker