Social

Amendat că nu mai poate fi vânător

Amenda care i-a venit lui Vasile Dorogan a fost un şoc pentru bătrân. El spune că demult nu a mai folosit arma, pe care a transmis-o nepoţilor. Din cauza sănătăţii şubrede, acum, picioarele doar prin curte îl mai poartă. Acest detaliu însă nu a fost luat în calcul de poliţistul care i-a aplicat amenda.

Referindu-se la cazul nominalizat, Adrian Lisnic, repsonsabil la acel moment la Inspectoratul de Poliție Șoldănești, a spus că în calitatea sa de cetățean îi este incomod de cele întâmplate, dar dânsul a acționat în strictă conformitate cu legislația. 

Potrivit lui Adrian Lisnic, procesul verbal a fost perfectat la 23 septembrie 2015. Executorul judecătoresc din Şoldăneşti a confirmat că documentul respectiv a ajuns la el la 16 martie 2016. Victor Deaur, ginerele lui Vasile Dorogan, cui i-a fost transmisă arma în anul trecut, susţine că ar fi plătit amenda la 26 septembrie 2015. Dânsul ne-a mai spus că are confirmări de la FISC-ul din Șoldănești că bătrânul nu ar fi având datorii la stat.

Cu toate acestea, Vasile Dorogan figurează ca datornic deja cu 470 de lei. Suma este echivalentă cu o treime din pensia lui.

La Cotiujenii Mari ni s-a spus că Vasile Dorogan de vreo 8 ani nu a mai mers la vânătoare. Mai mult, din anul trecut, dânsul nu mai are armă.

În sat, ni s-a mai spus că Vasile Dorogan a făcut multe pentru consăteni şi localitate. Un sfert de secol, dumnealui a fost director de şcoală. Anume dânsul, acum jumătate de veac, a format şi echipa de vânători din sat. Chiar şi la vârsta la care a ajuns, dumnealui are o gospodărie îngrijită, fiind exemplu demn de urmat.

Foto simbol: impact-est.ro

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker