Politic

Condamnaţi pentru coruperea alegătorilor

Cinci locuitori ai raionului Criuleni au primit amenzi penale a câte 10 mii de lei pentru coruperea alegătorilor în cadrul turului doi al alegerilor locale generale din 2015, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Atât în cadrul acţiunilor de urmărire penală, cât şi în instanţa de judecată s-a stabilit că pe 27 şi 28 iunie 2015, inculpaţii au oferit mai multor locuitori ai satului Cimişeni bani, a câte 50 şi 100 de lei, precum şi sticle cu băuturi alcoolice. În schimbul acestor daruri, sătenii au fost convinşi să voteze pentru un anumit candidat la funcţia de primar al localităţii, ceea ce ultimii au şi făcut, iar candidatul respectiv a câştigat alegerile locale din Cimişeni.

Inculpaţii au pledat nevinovaţi. Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Foto simbol: unimedia

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker