Social

Medicii care evită să prescrie medicamente compensate vor fi sancţionaţi

Ministerul Sănătăţii a constatat că există unele raioane unde nivelul de prescriere a medicamentelor compensate pentru cele 17 maladii care pot fi tratate în condiţii de ambulatoriu este nul sau foarte scăzut, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, deşi a fost majorată lista medicamentelor compensate cu încă 65 de denumiri, sunt unele localităţi în care rata de prescriere a reţetelor compensate este de zeci de ori mai joasă decât în alte raioane. În unele localităţi, inclusiv din raioanele Rezina şi Teleneşti, medicii de familie nu au prescris reţete cu medicamente compensate în volumul necesar.

„Dacă cu un an în urmă nu erau bani suficienţi sau nu existau ordine în acest sens, astăzi noi suntem în situaţia în care resursele financiare disponibile nu sunt valorificate. Avem peste 200 de milioane de lei care trebuie să ajungă la cetăţeni. Atitudinea unor medici care în mod vădit îngrădesc accesul populaţiei la medicamentele compensate, punându-le în pericol sănătatea, va fi aspru sancţionată”, a declarat ministra sănătăţii, Ruxanda Glavan.

Ministerul va institui o comisie specială care va monitoriza prescrierea medicamentelor compensate în raioanele care au înregistrat deficienţe la acest capitol. Aceste instituţii vor fi obligate să raporteze săptămânal nivelul de prescriere a produselor farmaceutice de acest gen.

Foto simbol:  mamaplus

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker