EvenimenteOrheiRezinaȘoldăneștiTelenești

Și săptămâna trecută cazurile de ardere a vegetației s-au ținut lanț la Orhei, Telenești, Șoldănești și Rezina

Zeci de hectare de vegetație au ars și cauza este factorul uman. Cetățenii ignoră regulile antiincendiare atunci când  folosesc focul deschis, fapt ce poate duce la incendii de proporții. 

Pompierii şi salvatorii nu au fost absolviți și de alte intervenții, situații excepționale, în care s-au aflat cetățenii. Astfel, la 31 martie curent, salvatorii din Șoldănești s-au deplasat în s. Olișcani, unde într-o casă de locuit s-a produs o scurgere de gaze naturale. Din fericire nu sunt victime.

În aceeași zi pompierii din Rezina au intervenit la lichidarea unui incendiu la un TIR. Cazul a avut loc la Țâpova în după-amiaza zilei.

La 01 aprilie, la Orhei, din cauza unei țigări nestinse aruncată în casă, s-au aprins bunuri. Pompierii au intervenit imediat și focul nu s-a extins, doar că locuinţa a fost inundată cu fum. În acest caz a fost salvat un bărbat.

La 02 aprilie, la Orhei, salvatorii au deblocat o ușa la un apartament din str. V. Lupu, iar puțin după miezul nopții a fost solicitată intervenția salvatorilor  la tractarea ambulanței blocate în noroi în s. Pohrebeni.

DSE mun. Orhei vine cu rugăminte către cetățeni de a nu lăsa focul nesupravegheat și pentru a evita un incendiu de proporții recomandă următoarele:

– nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt;

– nu utilizați focul deschis la o distanță mai mică de 50 m de la clădiri, materiale sau substanțe combustibile;

– nu lăsați focul deschis fără supraveghere;

– nu aruncați mucuri de țigară, chibrituri aprinse sau materiale care mocnesc în vegetația uscată;

– adresați-vă la primării în ceea ce privește planificarea zilelor și locurilor special amenajate pentru adunarea resturilor menajere și vegetației uscate din localitate;

– supravegheați în permanență copii și interziceți jocul cu surse ce ar putea provoca incendii;

– la depistarea focarelor apelați la numărul unic de urgență 112 și după posibilitate întreprindeți măsuri de lichidare a arderii, respectând măsuri de securitate, sau părăsiți locul arderii acoperind gura cu o pânză umedă.

Diana Maxim, ofițeră superioară SP, Direcța Situații Excepționale mun. Orhei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker