EvenimenteRezinaTelenești

S-au apucat de lucru: a început reparaţia drumului pe tronsonul Ţânțăreni – Trifești

Drumul local de 36 de kilometri, care face legătură între satele Țânțăreni din raionul Telenești și Trifești din raionul Rezina, a intrat în reparație începând cu săptămâna trecută cu lucrări de lărgire a terasamentului.

După cum a declarat pentru ”C” Constantin Ciobanu, primarul de Chiștelnița, firma din Turcia, care a câștigat tenderul, şi-a amenajat sediul temporar nu departe de locul unde s-a aflat cătunul dispărut Hoimănești, mai au loc de edificare a birourilor și spațiilor pentru locuit. Totodată vor fi angajaţi mecanizatori din localitățile adiacente traseului respectiv:

Am avut o perioadă de pregătiri destul de intense, care au inclus audieri publice, unde cetățenii au înaintat mai multe propuneri. Astfel Chiștelnița va avea două staţii pentru transportul public, vor fi construite totodată spații de parcare pentru camioane de mare tonaj etc. Am constatat un interes deosebit al populației din localitățile aflate în zona respectivă or, drumul renovat va deschide noi posibilități pentru populația din zonă – plantații de pomi fructiferi, frigidere moderne, stațiuni de turism rural etc.”, a remarcat primarul de Chiștelnița.

Efim Mardari, primarul satului Meșeni, a anunţat pe reţelele sociale că lucrările au demarat concomitent pe tronsoanele de drum de la răscrucea între Țânțăreni și Codrul Nou și de la intrarea în Meșeni spre Ignăței. Drumul renovat mai trece și prin alte șase localitați. Lucrările vor avea loc în cadrul Proiectului ”Îmbunătățirea Drumurilor Locale” și va dura 18 luni.

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker