Social

Se împlinesc 12 ani de la protestele din 7 aprilie 2009

Astăzi se împlinesc exact 12 ani de la protestele din 7 aprilie 2009.

După ce Partidul Comuniștilor din Republica Moldova au câștigat alegerile parlamentare și 60 de mandate în viitorul legislativ, mii și mii de tineri au ieșit în PMAN pentru a-și apăra drepturile, votul și țara.

Inițial, protestele decurgeau pașnic, fără aplicarea violenței fizice. Participanții la protest au ieșit cu pancarte cu următoarele mesaje: „Mai bine mort decât comunist”, „Trezeşte-te, Patrie drogată”, „Nu fraudării alegerilor”, „Jos clanul comunist”.

Într-un moment, protestele brusc s-au transformat într-o manifestație violentă. Protestatarii au început să arunce cu pietre și alte obiecte în clădirile Președinției şi a Parlamentului. Au început să fie atacați și polițiștii, iar sediile Parlamentului şi ale Președinției au fost incendiate.

Au trecut 12 ani, dar nici în prezent nu se cunoaște adevărul despre cei vinovați de organizarea și provocarea violențelor.

Un material integral în acest sens îl puteți accesa pe pagina colegilor de la Ziarul de Gardă.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker