Evenimente

A fost răpusă de COVID-19 jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu

A fost răpusă de COVID-19 jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu.

Prima care a anunțat despre decesul său a fost Angela Armă, care a scris că ”șirul oamenilor de excepție din Republica Moldova pe care Covidul ni i-a zmuls de lângă noi s-a completat cu numele Antonina Sarbu.”

„Astăzi șirul oamenilor de excepție din Republica Moldova pe care Covidul ni i-a zmuls de lângă noi s-a completat cu numele Antonina Sarbu. Antonina a plecat la Andrei, la Andrei Sârbu, soțul ei iubit, unul dintre pictorii noștri naționali. De acum încolo ei doi și-au încheiat dorurile… și vor sta la geamul veșniciei… și vor mânca gutuiue coapte, mirosind a niște tărâmuri știute cândva. Drum lin, Antonina, îmbrățișează-l pe Andrei din partea noastră, a umililor vizitatori ai atelierului său (și al tău) în care s-au tot copt pe pânză metaformele – povara și bucuria, soarele și luna, floarea și pământul vieții tale… și a celor care v-au iubit”, a scris pe Facebook  Aramă.

Despre decesul scriitoarei a scris și jurnalista Alina Radu.

„Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu a fost răpusă de COVID-19. Pe lângă misiunea ei jurnalistică, a fost mesagera neobosită a picturii lui Andrei Sârbu. Sperăm că arta lor să fie respectată și să-și găsească un loc potrivit în patrimoniul național”, a scris Alina Radu.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker