În memoriam. Tudor Iașcenco.

CARTEA NECITITĂ

Parcă  s-a oprit timpul  în loc la auzul veștii că domnul Tudor Iașcenco nu mai este printre noi.

Parcă și acele ceasornicului au încremenit, cu toate că diseară trebuie să le mutăm cu o oră înainte. M-a zguduit știrea, deși  aflasem că e  bolnav. Speram că nu e chiar atât de grav ca să ne părăsească tocmai acum când primăvara ne promite dezghețare și căldură. 

Inevitabilul s-a produs. Cum, Doamne, să-l acceptăm? Învață-ne. E  atâta durere în jur. Se duc rând pe rând oamenii pe care-i știam în fruntea noastră, în avangarda noastră, în lupta noastră cea de zi cu zi cu tot ce-i rău și nepotrivit și le strig numele – Nicolae Dabija, acum iată și Tudor Iașcenco. Unul după altul. 

 Câtă plăcere aveam atunci când  îmi vedeam în pagină articolele trimise spre publicare. Fiecare scriere era însoțită și de o poză, prefațând parcă cele ce urmau, întărindu-le sensul și ideea.    

I-am transmis acum trei săptămâni cartea BUJORII DE ACASĂ. „Cât despre carte, am s-o citesc cu mare plăcere, mai ales că intuiesc să găsesc acolo persoane cunoscute.  – S-a referit la fratele meu Mihai, pe care-l știa de mulți ani. – Vă rog să mi-o transmiteți prin nepotul meu Anton Zabelinschi, care e student la Iași.”  Și mi-a lăsat coordonatele. Lucru pe care l-am făcut în grabă, presimțind parcă ceva, cu toate că nu știam că e atins de nemilosul și blestematul virus. Nici nu știu dacă a reușit să o răsfoiască, cel puțin. 

Fie-vă îngerii aproape în drumul spre stele, domnule Tudor, calea netedă și lină, urcușul fără durerile care v-au sfârtecat nemilos corpul în ultimul timp. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă primească în Împărăția Sa și să vă aline suferințele. Fie-vă amintirea veșnic luminoasă și neprihănită.

                                             Viorica Morăraș, Iași, martie îndurerat și rece.    

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker