Social

Berezlogi, vatră de dor

În plin de toamnă, când gospodarii le-au rânduit pe toate, cântecul, obiceiurile și bucuria sătenilor au întrat pe deplin în drepturi. Duminică, 23 octombrie, satul Berezlogi a marcat 580 de ani de la prima atestare documentară, acesta fiind un prilej de mare sărbătoare pentru localnici dar și pentru oaspeți.

La sărbătoare,  pe lângă cele mai frumoase tradiţii, obice-iuri şi cântece culese de la baștină au fost omagiate de către dl primar Ion Cogâlniceanu cele mai longevive cupluri, cel mai tânăr, dar și cel mai bătrân locuitor al satului.

Dar ce fel de sărbătoare fără oaspeți și invitați!? Prezenți la Berezlogi au fost șeful Secției Cultură Orhei Gh. Guriuc, care a venit cu vorbe alese, dar și cu Diplome pentru colectivele artistice din sat participante la festivalurile raionale, St. Țugui de la Biblioteca Publică Raională „A. Donici”, oaspete de onoare dl Ion Stratulat, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, băştinaşi care deţin funcţii importante în raion, etc.

Sursa: pagina de facebook a Secţiei cultură Orhei

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker