EvenimenteTelenești

FOTO// Fântâni renovate la Telenești şi Mihalaşa

De la începutul anului curent primăria Telenești a început o campanie de renovare a fântânilor tip mină, cele mai numeroase în urbe.

După cum ne-a relatat Vadim Lelic, primarul localității, renovarea se face din banii Fondului Ecologic republican. Astfel până în prezent au fost valorificați circa 70 000 lei.

”Avem  contract de monitorizare a  fântânilor cu Centrul de Medicină  Pubică din Telenești, care dezinfectează  apa din fântâni şi are grijă ca parametrii chimici și biologici să corespundă limitelor admise. Dar cugetând asupra stării lor, ne-am zis că şi aspectul estetic este şi el foarte important. Pentru renovarea fiecărei fântâni cheltuim de la 5000 până la 7000 de lei, astfel asigurând fiecare obiect cu un colac stilizat, care le schimbă aspectul şi devin obiecte de mândrie pentru localnici. Pe fiecare fântână renovată se aplică stema orașului”, a remarcat primarul.

De lucrările de renovare a fântânilor se ocupă serviciul comunal al orașului, care intenționează către luna iulie să finalizese amenajarea surselor de apă. În Telenești sunt peste 100 de fântâni.  

 Ion Cernei

FOTO// Fântâni renovate la Telenești şi Mihalaşa
FOTO// Fântâni renovate la Telenești şi Mihalaşa
FOTO// Fântâni renovate la Telenești şi Mihalaşa
FOTO// Fântâni renovate la Telenești şi Mihalaşa
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker